Hipp hipp hurra!

Min födelsedagstårta i år. 
Var så härligt att se gästernas miner när jag skar upp första biten och dessa härliga färger kom fram. 
Eftersom jag ville ha fler färger i min tårta så gjorde jag 1.5 sats med tårtbottnar. Och hade 2 påsar med vaniljmousse.

Regnbågstårta 
Till 4 st bottnar:

6 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vatten
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Valfria pastafärger 

Gör så här:
Smörj och bröa 4 engångsformar formar i aluminium, 22 cm i diameter.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Tillsätt vatten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vänd ned det i smeten.

Dela smeten i fyra delar och färga dem med var sin färg.

Häll smeten i vardera form. Grädda en eller två kakor i taget, gräddtid 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på 

Smeten blandad med färgerna.

Färdiga bottnar.

Vaniljmousse 
1 st påse från dr oetker
2 dl kall mjölk 
0.5 dl flädersaft (koncentrat). 
Vill man inte ha flädersmak, väljer man bort det och tillsätter 0.5 dl kall mjölk.

Vispat tårtmoussen med flädersaft en och mjölken. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig.


Limefrosting
100 g rumsvarmt smör
7 dl florsocker
300 g färskost t ex philadelphiaost
finrivet skal av 2 lime
1-2 tsk limejuice

Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt färskost, limeskal och juice. Vispa smeten slät.

Välj valfri dekoration, på min hade jag bara körsbär och florsocker. Jag föredrar när det är enkelt och stilrent.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

jennysvackraveranda.blogg.se

En blogg som handlar om pyssel och inredning.

RSS 2.0