Pappas tårta
Såhär blev helgens tårta till min far.
Alla hans intressen finns med på tårtan i form av sockerpasta.

Bakade tårtbottnar enligt detta recept:
http://www.oetker.se/se-sv/rezepte/r/regnbaagstaarta.html
Ett jätte bra recept som jag annars använder. Men till den här tårtan blev de för höga i förhållande till tårtans choklad fingers.
Fylld med vaniljmousse och jordgubbsmousse från Dr. Oetker
Dekorationerna är gjorda i sockerpasta som färgats med pastafärger.
Granarna var en ny grej jag provade.
Forma grön sockerpasta till en kon.
Fäst den på ex. ett penselskaft, genom att trycka konen på skaftet. Voila då får man något att hålla i.
Ta en ren sax och börja klipp uppifrån och ner. Små klipp och snurra samtidigt på granen och arbeta dig neråt.
Vattenfallet är gjort av egengjord pyntgéle.
1dl strösocker
2 msk maizena
1 dl vatten
Rör ihop socker och maizena i en kastrull och tillsätt vattnet. Koka upp och sänk värmen, rör hela tiden till önskad konsistensen. Färga gelén med önskad färg.
Jag kan tipsa om att lägga blå sockerpasta under gelén, vilket gör att "vattnet" blir mer levande. Och lägg inte på gelén så lång tid innan den ska serveras, risken är att gelén sjunker ihop. Speciellt om gelén ska användas på höjden, som ett fall.
När jag använder fingers runt en tårta, knyter jag ett band eller snöre som håller ihop tårtan under transporten. Snöret kan tas bort innan tårtan ska visas upp.
Pappa var super nöjd med sin tårta och det är jag med, trots några hinder längs vägen.
Man lär sig av sina misstag eller
jag tycker man ska tänka;
man växer som människa om man vågar göra nya saker.

Kommentarer
Trackback