3 × choklad

Idag firas kanelbullensdag med bullar, 
fyllda med tre sorters choklad.



150 g smör 
1 msk kardemummakärnor 
5 dl mjölk
1 dl vit sirap
1/2 tsk salt 
1 ägg
50 g jäst 
14 dl vetemjöl 

Fyllning:
100 g mörk choklad 
50 g ljus choklad 
50 g vit choklad 
2 msk kanel 
1.5 dl socker 
75 g smör 

Pensling:
1 ägg 
Pärlsocker

Smält smöret i en kastrull. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner mjölk, salt, sirap, kardemumma och ägg i smöret och värm till 37 grader.
Fördela jästen i en bunke och tillsätt degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. 
Jäs i 45 minuter under en duk. 

Hacka chokladen i små bitar och blanda kanel och socker i en skål. 

Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut två rektangulära bitar och fördela smöret, chokladen och kanel blandningen. Rulla sedan ihop dessa och skär 2 cm tjocka bitar och placera dessa i formar på plåtar. 
Jäs i 40 minuter och starta ugnen på 250 grader.
Pensla sedan med ägg och strö på pärlsocker om det önskas.
Gräddas i mitten av ugnen i 8 minuter.

Tänk på att tiden kan variera från 
ugn till ugn!

jennysvackraveranda.blogg.se

En blogg som handlar om pyssel och inredning.

RSS 2.0