3 × choklad
Idag firas kanelbullensdag med bullar,
fyllda med tre sorters choklad.

150 g smör
1 msk kardemummakärnor
5 dl mjölk
1 dl vit sirap
1/2 tsk salt
1 ägg
50 g jäst
14 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g mörk choklad
50 g ljus choklad
50 g vit choklad
2 msk kanel
1.5 dl socker
75 g smör
Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
Smält smöret i en kastrull. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner mjölk, salt, sirap, kardemumma och ägg i smöret och värm till 37 grader.
Fördela jästen i en bunke och tillsätt degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg.
Jäs i 45 minuter under en duk.
Hacka chokladen i små bitar och blanda kanel och socker i en skål.
Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut två rektangulära bitar och fördela smöret, chokladen och kanel blandningen. Rulla sedan ihop dessa och skär 2 cm tjocka bitar och placera dessa i formar på plåtar.
Jäs i 40 minuter och starta ugnen på 250 grader.
Pensla sedan med ägg och strö på pärlsocker om det önskas.
Gräddas i mitten av ugnen i 8 minuter.
Tänk på att tiden kan variera från
ugn till ugn!